We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

El Llibre dels Feyts

by Forja

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR  or more

   

 • Full Digital Discography

  Get all 4 Forja releases available on Bandcamp and save 15%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of El Nom del Vent, Ratafia, El Llibre dels Feyts, and Tornant de la Batalla. , and , .

  Purchasable with gift card

    €6.80 EUR or more (15% OFF)

   

 • El Llibre dels Feyts (Compact Disc)
  Compact Disc (CD) + Digital Album

  El Llibre dels Feyts album on Compact Disc Format (Digipack), artwork by Joan Llopis

  Includes unlimited streaming of El Llibre dels Feyts via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Sold Out

1.
2.
Aquesta terra nostrada coberta de llur patiment Per la fe de la bona gent que fuig de la llar pregant per una vida real. No vaig creure en la creu Ni en la supèrbia els bons homes castiguen per la seva creença Vénen de fora per fer-nos cremar en fogueres d'odi sant. Maten i arrenquen els plors dels vilatans no en tenen pas de pietat. Aquesta terra nostrada Coberta de llur patiment Per la fe de la bona gent que fuig de la llar pregant per una vida real Flames s'alcen al cel en vistes de salvació ell salvarà als seus d'entre tota la gent. Ells veneren la mort de l'enviat salvador, senyalen l'heretgia en el nostre cos. La meva ànima està condemnada, a vagar de cos en cos potser algun dia expiaré el mal i assoliré per fi la pau. Ara és l'hora final, deixo enrere tot allò que no pertany a la creació, la gran perfecció Ara ja el meu pas per aquí ha acabat. Aquesta terra nostrada coberta de llur patiment Per la fe de la bona gent que fuig de la llar pregant per una vida real Flames s'alcen al cel en vistes de salvació ell salvarà als seus d'entre tota la gent.
3.
Muret 04:11
Veniu tots, escolteu la història de Muret, veniu tots! on el rei la vida veu acabar,escolteu! En aquesta terra lluny de la mar, molt endins... ràbia i odi trenquen els crits dels soldats...escolteu! El teu error pagaràs molt car has perdut el control aviat cauràs i tots amb tu. Amb tu acaba el somni d'un país que ara no tornarà a viure en llibertat La vanitat va impulsar l'atac, la ràbia el va encegar, L'afany per voler lluitar va matar el poc seny que quedava. Embriagat va anar cap a la mort i la va trobar per fi a Occitània El teu error pagaràs molt car has perdut el control aviat cauràs i tots amb tu. Amb tu acaba el somni d'un país que ara no tornarà a viure en llibertat
4.
Infància 04:29
Rere els murs d'aquest castell queda reclosa tota una vida, jo vaig ser dut aquí, no vaig poder escollir el meu destí tancat pels errors que no vaig cometre mai vaig poder ser un nen, no em van pas deixar. Enveja tinc dels ocells, volen lliurement pel cel, lluny... Lluny d'aquí… En la meva soledat ploro en silenci endinsat en la foscor l'única amiga que tinc és la pedra freda sense cor on jo visc El meu deure em crida, no tinc temps per mi, Un regne destronat he de salvar, he de regnar... No sé què em depara el futur però no puc tenir por tot depèn de mi En la meva soledat ploro en silenci endinsat en la foscor l'única amiga que tinc és la pedra freda sense cor on jo visc el meu futur destí està en la història que s'haurà d'escriure avui preparat hauré d'estar, tots esperen, un rei dedicat a la glòria.
5.
6.
Jaume I 05:26
Des del sol torna, d'allà l'horitzó, és l'infant Jaume, senyor d'aquest comtat. Ha arribat el gran moment per donar sentit, tota una vida canvià, ara ell pren el poder, ell va néixer per això, només esperen la glòria en aquests temps de foscor. Potser és massa aviat, però ja no hi ha temps, males llengües parlen de conspiració, Ara és l'hora de fer-se valer, imposar el poder no deixar-se trepitjar. És temps de foscor, guerres, i nobles rebels i ara van a per ell… Des del sol torna, d'allà l'horitzó, és l'infant Jaume, senyor d'aquest comtat. Ha vingut a reclamar el seu tron, Per portar la joia en aquest vell regne. La rebel·lió forja el seu temperament, ara no hi ha pietat, ell ara és aquí i no pensa marxar, ell ho vol tot. Des del sol torna, d'allà l'horitzó, és l'infant Jaume, senyor d'aquest comtat. Ha vingut a reclamar el seu tron, Per portar la joia en aquest vell regne.
7.
Aurembiaix 03:22
En un món on les lleis les van fer la mà dels homes sobirans No van tenir en compte una sola veu d'aquelles que els van dur al món. Relegades a un estat d'inferioritat, condemnades a servir sense protestar, Ella no pot acceptar la condició, ara ella ho vol tot… Vola allà on el vent crida cap a la preuada llibertat agafa't als teus somnis doncs és el més preuat mai més et tornaran a trepitjar el teu valuós orgull, La teva força no és al braç, és tota dins del cor. Ha vingut a reclamar el que és seu, i no pensa cedir res davant cap baró No es deixarà usurpar la dignitat, ella mana el seu destí. Contra el poder establert lluitarà amb el poc que té, aconseguirà així el seu lloc i vèncer la supèrbia dels homes. Vola allà on el vent crida cap a la preuada llibertat agafa't als teus somnis doncs és el més preuat mai més et tornaran a trepitjar el teu valuós orgull, La teva força no és al braç, és tota dins del cor.
8.
Anem allà cap a les terres dels infidels, anem a conquerir aquests nous mons estenem l'estendard de nostre senyor estenem la glòria del nostre regne. Guia'ns en aquesta creuada contra la cristiandat la meva espasa estarà al teu servei d'ara endavant Navegarem cap a l'est i baixarem al sud Ben aviat la reconquesta tindrem, Aquests regnes d'alà seran part nostra, La lluna passarà a ser una creu. Dóna'ns força en aquestes terres, porta'ns corrents cap a la victòria, al teu costat no hi ha res a témer, som-hi tots que la glòria espera! La glòria obtindràs tu per tota l'eternitat, t'anomenaran amb orgull el conqueridor Dóna'ns força en aquestes terres, porta'ns corrents cap a la victòria, al teu costat no hi ha res a témer, som-hi tots que la glòria espera!
9.
Ales Negres 05:41
Cau la nit i la lluna no s'alça amunt al cel, en mig de la foscor... Més enllà del campament els homes temen, l'enemic que espera allà per poder atacar… en mig de la foscor... ens envolten. Les ales de la nit, vas estendre'ns avui i ara així podrem tornar a veure el sol... Un nou dia vindrà, no hi haurà més foscor, ales negres ens guiaran demà... Vas fer el niu al costat de la ràbia i el dolor, escapant de la sang de l'enemic Sobre el sostre del món on la guerra va trencar la pau. Esclaus d'un mal que ens hem creat, si es vol viure, s'haurà de lluitar. Queda't just al nostre costat, envolta'ns un cop més… Les ales de la nit, vas estendre'ns avui i ara així podrem tornar a veure el sol... Un nou dia vindrà, no hi haurà més foscor, ales negres ens guiaran demà... Ha arribat el moment, marxarem a mitjanit, no hi ha por, afrontarem l'adversitat... volarem dalt del cel envoltats en la foscor, ben protegits... El setge acaba i demà les portes obriran, un últim alè i ja tot haurà acabat Un nou demà on el sol es pondrà i no tindrem cap por. Cau la nit i la lluna no es veu enlloc, però ja no hi ha temor doncs tu ets aquí d'ara endavant... ens envoltes… Esclaus d'un mal que ens hem creat, si es vol viure, s'haurà de lluitar. Queda't just al nostre costat, envolta'ns un cop més… Les ales de la nit, vas estendre'ns avui i ara així podrem tornar a veure el sol... Un nou dia vindrà, no hi haurà més foscor, ales negres ens guiaran demà...
10.
Plou sobre la sang vessada de tots els nostres fills difunts ara perduts en l'oblit... Sota la terra descansen, ja no tornaran a sentir l'escalfor del sol Els seus vassalls vam ser per anys encara que el van derrotar, ja no en queda res d'ell... Ara la por ens ha visitat, ha trucat a la porta avui, el meu país ara mor. Dintre del pou del temps dorment on l'oblit s'hi va quedar un somni creix en la memòria per així sortir. Esperarem a la fi dels temps quan els opressors cauran tornarem a viure i el nostre somni haurà acabat. Renegues dels germans que pel teu pare van perdre-ho tot ara ens portes a morir... Abraçarem la perdició i en la glòria t'acolliràs i en el record ens perdrem. Dintre del pou del temps dorment on l'oblit s'hi va quedar un somni creix en la memòria per així sortir. Esperarem a la fi dels temps quan els opressors cauran tornarem a viure i el nostre somni haurà acabat.
11.
12.
Ara que arribo al fi de la vida explicaré qui vaig ser jo uns m'admiraven... altres m'odiaven, però sempre vaig ser un simple mortal. Rei d'aquestes terres però no vaig ser qui volia ser envoltat de gent vaig créixer en soledat. Des de ben petit observat per tots els del meu voltant mai va ser fàcil justificar els meus actes. Lluny del pare i la mare dintre dels murs de l'enemic criat pels cavallers, guiat per la mà del senyor... Ningú va venir a treure'm d'aquest malson lligat als meus regnes per una cadena d'or... Lluitant per la glòria de la meva estirp... expandint la terra a mar enllà... Per tal que els homes coneguin la història, passada la vida mortal, Per donar exemple als altres pobles jutgeu-me tal com vaig ser. Expulsant a l'infidel sense cap treva, ni perdó... Batallant contra rebels i lluitant contra mi... Justificant la meva existència en aquest món de ràbia i ressentiment… Per tal que els homes coneguin la història, passada la vida mortal, Per donar exemple als altres pobles jutgeu-me tal com vaig ser. Ara que passo aquesta vida no oblideu pas tot el que hem fet...

about

"El Llibre dels Feyts" is the first Forja's album, a conceptual one about the life of the King Jaume I, also called "the conqueror".

credits

released December 18, 2017

Martí Páez - Vocals, Lyre
Marc Josep - Bass, Viola
Nil Lapedra - Guitar, Acoustic Guitar
David Saus - Drums
Georgina Solà - Keyboards

Special thanks to:

Alba Logan (Berros de la Cort):
Gralla and Bagpipes at Muret, Infància, Jaume I, Aurembiaix, El Conqueridor and El Llibre dels Fets

Aina Canamasas:
Violin at El Llibre dels Fets

Paola Roxbel (Mitago):
Violin at El Conqueridor

Tania Santos (Saltimbankya, Haunted Gods):
Vocals at Els Bons Homes, Aurembiaix and Ales Negres

Roger Rodriguez (Disease):
Vocals at Ales Negres

Marc Wallace (Icestorm):
Vocals at Jaume I and Plany d'Occitània

Carles Soler (Haunted Gods, Forja)
Guitar solo at Ales Negres


Recorded, Mixed and Mastered at:
Ax-tudio Barcelona

Artwork by Joan Llopis

license

tags

about

Forja Catalonia, Spain

Forja was born in the summer of 2012 as catalan metal band, with the march of time the band has been forging their style, with patience and dedication, with blows of folk and metal melodies, with the warm of the fire of the history, myths, catalan legends and tempered by the feelings and passion waters.

Forja Are

Martí - Vocals
Marc - Bass
Nil - Guitar
Carles - Keyboards
Saus - Drums
... more

contact / help

Contact Forja

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like Forja, you may also like: